top of page

Lipfillers

Lipfillers zijn een populaire cosmetische behandeling die wordt gebruikt om de vorm en het volume van de lippen te verbeteren. Met lipfillers kunnen de lippen voller en beter gedefinieerd worden, waardoor ze een meer jeugdige en frisse uitstraling krijgen. 

Lipfillers met een natuurlijk resultaat

Bij het streven naar een natuurlijk resultaat met lipfillers is het belangrijk om te kiezen voor een ervaren en gecertificeerde cosmetisch arts. Het doel is om een subtiele verbetering te bereiken die past bij de natuurlijke vorm van de lippen en de anatomie van het gezicht. 

Eén van de belangrijkste aspecten om een natuurlijk resultaat te bereiken, is het behouden van de juiste verhoudingen en balans van de lippen. De bovenlip is normaal gesproken iets dunner dan de onderlip, en de kunst is om de verhouding tussen de lippen en de rest van het gezicht in harmonie te houden wanneer je de lippen opvult met lipfillers. Een deskundige arts zal rekening houden met deze factoren bij het bepalen van de juiste hoeveelheid filler die nodig is.

Lipfiller behandeling bij Filler Cottage

Natuurlijke lipfillers met hyaluronzuur

Wat ook een grote rol speelt bij het verkrijgen van een natuurlijk resultaat met lipfillers, is het gebruik van hoogwaardige fillermaterialen. Hyaluronzuurfillers worden vaak gebruikt voor lipvergroting omdat ze veilig en tijdelijk zijn. Hyaluronzuur is een stof die van nature in het lichaam voorkomt en na verloop van tijd wordt afgebroken. Dit betekent dat het resultaat niet permanent is en eventuele ongewenste effecten kunnen worden gecorrigeerd. Filler Cottage werkt met hyaluronzuur fillers van het merk Stylage en kiest voor meer vloeibare varianten in de fillerdiktes small en medium voor een natuurlijk resultaat. 

Lipfillers voor volume herstel

Merk je dat jouw lippen het volume verliezen nu je ouder wordt? Dan zijn lipfillers de manier om ze hun jeugdige look weer terug te geven. Met hele subtiele en kleine injecties, creëer je vaak het effect alsof je twintig jaar terug in de tijd gaat. Bij Filler Cottage streven we naar een zo natuurlijk mogelijk resultaat, dus wanneer je meer wilt weten ben je altijd welkom voor een vrijblijvend consult. Met lipfillers krijg je je eigen lippen weer terug!

Techniek lipfiller behandeling

Bij het injecteren van lipfillers kan de arts verschillende technieken gebruiken om een natuurlijk resultaat te bereiken. De arts kan de filler strategisch plaatsen om de lipcontouren te verbeteren, de cupidoboog te definiëren of volume toe te voegen aan specifieke gebieden van de lippen. Door de filler gelijkmatig te verdelen en te zorgen voor een zachte overgang tussen de behandelde en onbehandelde gebieden, kan een natuurlijk effect worden bereikt. 

Verwachtingen bij lipfillers

Het is belangrijk om realistische verwachtingen te hebben bij het ondergaan van een lipfillerbehandeling. Filler Cottage kiest altijd voor een zo natuurlijk mogelijk resultaat, waarbij het eigenlijk niet direct opvalt dat de lippen zijn opgevuld met een filler. Daarom is het van belang om voor de behandeling goed de verwachtingen te bespreken die cliënt en arts hebben over het uiteindelijke resultaat. 

Nazorg lipfillers

Goede nazorg na een lipfiller behandeling is van essentieel belang om een natuurlijk resultaat te behouden. Het naleven van de instructies van de arts, zoals het vermijden van overmatige blootstelling aan zonlicht en het masseren van de behandelde lippen indien nodig, kan helpen om een langdurig en natuurlijk effect te behouden.

 

Het is altijd het beste is om een consult te plannen bij een gecertificeerde arts om de specifieke situatie en wensen te bespreken en om te bepalen of lipfillers de juiste keuze voor jou zijn.

Meer weten? Filler Cottage verzorgt lip filler behandelingen in Rotterdam, Eindhoven en Goes

Hoe ziet een lipfiller behandeling eruit?

Hoe snel resultaat na lipfiller behandeling?

Na een lipfillerbehandeling hebben de lippen meestal wat tijd nodig om te herstellen en het uiteindelijke resultaat te tonen. Over het algemeen zijn lipfillers niet direct op hun mooist, maar ontwikkelen ze zich gedurende de eerste dagen tot weken na de behandeling.
Onmiddellijk na de behandeling kunnen de lippen enigszins gezwollen zijn, wat een tijdelijk effect is. Dit kan gepaard gaan met mogelijke blauwe plekken of lichte roodheid op de injectieplaatsen. Deze bijwerkingen kunnen enkele dagen tot een week aanhouden, afhankelijk van de individuele reactie van de cliënt en de gebruikte technieken.

Naarmate de zwelling afneemt, wordt het eindresultaat van de lipfillers geleidelijk zichtbaar. Meestal duurt het ongeveer 2 weken voordat de zwelling volledig is verdwenen en je het definitieve resultaat kunt beoordelen. Tijdens deze periode kunnen de lippen natuurlijk aanvoelen en er vol en goed gedefinieerd uitzien.

Het is belangrijk om geduldig te zijn en te wachten tot de zwelling is afgenomen voordat je het uiteindelijke resultaat beoordeelt. Het kan verleidelijk zijn om direct na de behandeling te oordelen, maar het is beter om te wachten tot de lippen volledig genezen zijn.

Als je na de herstelperiode niet tevreden bent met het resultaat, kun je contact opnemen met de behandelend arts. Zij kan de lippen beoordelen en eventueel aanpassingen doen om de gewenste esthetiek te bereiken.

De eerste twee weken zijn de lippen gezwollen, voelen ze wat stijf en hard en kan je bultjes voelen. Dit verdwijnt vanzelf en is geen reden tot het hebben van zorgen.

Onthoud dat elk individu anders kan reageren op lipfillers en dat het resultaat ook kan variëren op basis van factoren zoals de injectietechniek, de gebruikte filler en de persoonlijke lipstructuur. Het is altijd het beste om de verwachtingen en vragen te bespreken met een ervaren cosmetisch arts tijdens een vrijblijvend consult.

Hoe lang hebben lipfillers effect?

De duur van het effect van lipfillers kan variëren afhankelijk van verschillende factoren, waaronder het type lip filler dat wordt gebruikt, de sterkte van de formule en de locatie van de injectie. Over het algemeen kunnen lipfillers op basis van hyaluronzuur tussen de 6 en 12 maanden zichtbaar blijven.

Hyaluronzuurfillers zijn een populaire keuze voor lipvergroting omdat ze veilig en tijdelijk zijn. Na verloop van tijd wordt het hyaluronzuur geleidelijk afgebroken door het lichaam. Dit betekent dat het volume en de volheid in de lippen geleidelijk kunnen afnemen en de lippen er dus niet opeens heel anders uitzien.

Onderhoudsbehandeling lipfillers

Om het resultaat van lipfillers te behouden, kunnen regelmatige onderhoudsbehandelingen nodig zijn. Naarmate het hyaluronzuur wordt afgebroken, kan het nodig zijn om na 6 tot 12 maanden een nieuwe behandeling te ondergaan om het gewenste volume en de vorm van de lippen te behouden.

Wil je meer informatie over een lipfiller behandeling bij Filler Cottage? Filler Cottage verzorgt lipfiller behandelingen met een natuurlijk resultaat in Rotterdam, Eindhoven en Goes. Wij werken met een sterk team dat bestaat uit gespecialiseerde en gecertificeerde cosmetisch artsen. 

Wat mag je niet doen na een lipfiller behandeling?

Enkele algemene richtlijnen van wat je over het algemeen niet mag doen na een lipfiller behandeling:

  1. Vermijd druk of wrijving: Vermijd gedurende de eerste 24 uur na de behandeling overmatige druk of wrijving op de lippen. Dit omvat het niet masseren, knijpen of hard aanraken van de lippen om te voorkomen dat de filler wordt verplaatst.

  2. Vermijd warmte en blootstelling aan de zon: Vermijd hitte, hete dranken, sauna's, stoombaden en directe blootstelling aan de zon gedurende de eerste twee weken na de behandeling. Hitte kan de bloedvaten verwijden en zwelling of blauwe plekken verergeren.

  3. Beperk intensieve lichaamsbeweging: Vermijd gedurende de eerste 24 uur na de behandeling intense fysieke activiteit en zware inspanningen. Dit kan helpen om zwelling en eventueel ongemak te minimaliseren.

  4. Gebruik geen bloedverdunnende medicijnen of supplementen: Vermijd het gebruik van bloedverdunnende medicijnen, zoals aspirine, ibuprofen en visolie, gedurende enkele dagen voor en na de behandeling. Dit kan het risico op blauwe plekken en bloedingen verminderen.

  5. Gebruik geen make-up op de lippen: Vermijd het aanbrengen van make-up op de lippen gedurende ten minste 12 uur na de behandeling. Dit kan het risico op infectie verminderen.

  6. Wees voorzichtig met voeding: Wees voorzichtig met het eten en drinken na de behandeling. Probeer gedurende de eerste 24 uur geen hete dranken te drinken en kies voor zachte voedingsmiddelen om onnodige druk op de lippen te vermijden.

Het is belangrijk om de specifieke instructies van je behandelend arts op te volgen, aangezien ze het beste op de hoogte zijn van jouw individuele situatie en de gebruikte technieken. Neem bij twijfel altijd contact op met je arts voor advies en om eventuele zorgen te bespreken.

Veelgestelde vragen lipfillers

Meer vragen? Bekijk dan de veelgestelde vragen over lipfillers

Voor en na foto's lipfillerbehandeling

Lipfillers voor en na Cherish.jpg

Lipvergroting met fillers

Rokerslijntjes en lipverjonging met fillers voor en na.jpg

Rokerslijntjes en lipverjonging met fillers

Video lipfiller behandeling

In onderstaande video laten we zien hoe een lipfiller behandeling eruit ziet bij Filler Cottage. In deze video injecteren wij hyaluronzuur fillers in de lippen voor meer volume met een natuurlijk resultaat.

Lipfiller Behandeling / Filler Cottage
Video afspelen

Meer weten? Kom langs!

Wil je meer weten over onze lipfiller behandelingen of heb je vragen? Kom dan langs voor een vrijblijvende intake bij één van onze artsen van Filler Cottage of neem contact met ons op. Wij zijn gevestigd in Rotterdam, Eindhoven en Goes. 

bottom of page