top of page

Profhilo behandeling

Profhilo is een zogenaamd bioremodellerende behandeling die de huid van binnenuit helpt te verstevigen en verstrakken. Het bestaat uit 100% puur hyaluronzuur. Het stimuleert de productie van collageen en elastine welke de huid verzacht, verstevigt en veerkracht geeft.

Duur: 15 min

Prijs: € 285 

Annuleringsbeleid

Annuleer uiterlijk 48 uur van te voren anders zijn wij genoodzaakt € 95 in rekening brengen, ongeacht de reden van afzegging. Annuleren kan per email of per telefoon 06 - 40225381.

Resultaat profhilo behandeling

De behandeling is geschikt voor iedereen met tekenen van huidveroudering. Ook voor mensen die graag preventief te werk gaan is Profhilo uitstekend geschikt. Het gezicht, de nek, het decolleté maar ook de armen en handen zijn populaire zones voor deze behandeling.

Tijdens de behandeling wordt de gel in de huid geïnjecteerd, net als bij een fillerbehandeling. Profhilo verspreidt zich heel goed dus er zijn maar een aantal injecties nog om een geheel gezicht (of andere indicatie) optimaal te behandelen. De behandeling is snel, nauwelijks pijnlijk en de kans op bijwerkingen is door het natuurlijke materiaal klein.

Profhilo vermindert fijne lijntjes en verstevigt en lift de huid significant. Ook maakt het de huid “rustiger”; poriën worden kleiner, acne en kleine ontstekingen verminderen en zelfs huidaandoeningen als eczeem nemen af.

Voor een optimaal resultaat zijn 2 behandelingen nodig, met een tussenpoos van een maand. Vanaf 6-8 weken na de eerste behandeling is het positieve effect zichtbaar, dit komt omdat de aanmaak van collageen en elastine tijd nodig heeft. Wil je meer weten, kom dan langs voor een vrijblijvende intake bij één van onze artsen.

Wat is Profhilo?

Profhilo (spreek uit als proofailoo) is een filler die op een unieke wijze wordt toegediend. Een Profhilo behandeling is een relatief nieuwe behandeling in de esthetische geneeskunde die gericht is op huidverjonging en hydratatie. Het is een injecteerbaar product dat is samengesteld uit hyaluronzuur, een natuurlijk voorkomende stof in ons lichaam die verantwoordelijk is voor het vasthouden van vocht en het bevorderen van huidelasticiteit.

Wat is het verschil tussen Profhilo en fillers?

Wat Profhilo onderscheidt van andere fillers is de unieke formule en toedieningsmethode. Het bestaat uit een hoog gehalte aan zuiver hyaluronzuur dat in de huid wordt geïnjecteerd via een specifieke injectietechniek. In plaats van gericht te zijn op het opvullen van specifieke rimpels of gebieden, verspreid Profhilo zich gelijkmatig in de huidlagen en werkt het als een bioremodelleermiddel, oftewel een skinbooster. Profhilo stimuleert de huideigen aanmaak van collageen en elastine. 

Is Profhilo een merknaam?

Profhilo is inderdaad een merknaam voor een specifiek type behandeling met hyaluronzuur. Het is ontwikkeld door het farmaceutische bedrijf IBSA (Institut Biochimique SA). Profhilo vertegenwoordigt een specifieke formule van hyaluronzuur en een unieke toedieningsmethode die wordt gebruikt voor huidverjongingsbehandelingen. Het is een gerespecteerd merk in de esthetische geneeskunde en wordt wereldwijd gebruikt door gecertificeerde professionals.

Profhilo fillerbehandeling

Hoe werkt Profhilo?

Wanneer Profhilo wordt geïnjecteerd, verspreidt het zich door de huid en stimuleert het de aanmaak van collageen en elastine. Dit helpt de huidstructuur te verbeteren, de stevigheid en elasticiteit te vergroten en fijne lijntjes en rimpels te verminderen. Bovendien zorgt de hydraterende eigenschap van hyaluronzuur ervoor dat de huid gehydrateerd blijft en een gezonde gloed krijgt.

Hoe gaat een Profhilo behandeling in zijn werk?

Profhilo wordt meestal toegediend in twee sessies met een tussentijd van ongeveer vier tot zes weken. De resultaten zijn doorgaans geleidelijk zichtbaar na de eerste sessie en worden na de tweede sessie verder verbeterd. Het effect van Profhilo houdt gemiddeld ongeveer zes tot twaalf maanden aan, waarna herhaalbehandelingen nodig zijn om de resultaten te behouden. Profhilo moet worden toegediend door een gecertificeerde en ervaren professional om optimale resultaten en veiligheid te garanderen. Voorafgaand aan de behandeling moet een consultatie plaatsvinden om te bepalen of Profhilo geschikt is voor jouw specifieke situatie en verwachtingen. Heb je vragen of wil je meer weten? Neem dan contact op met Filler Cottage of kijk op onze veelgestelde vragen pagina. Wij bieden Profhilo behandelingen aan in onze vestigingen in Rotterdam, Eindhoven en Goes. Je bent altijd welkom voor een vrijblijvend consult. 

1. Voor de Profhilo behandeling

Voorafgaand aan de Profhilo behandeling vindt een gesprek met de cosmetisch arts plaats. Hierin geeft de cliënt de wensen en verwachtingen aan en beoordeelt de cosmetisch arts of hieraan kan worden voldaan met een Profhilo behandeling. 

2. Tijdens de Profhilo behandeling

De behandeling wordt uitgevoerd door een ervaren cosmetisch arts en duurt niet langer dan 15 minuten. Eerst wordt de huid schoongemaakt en gedesinfecteerd om infecties te voorkomen. Indien gewenst kan het gebied worden verdoofd door middel van een zalfje of het gebruik van een coolpack. Vaak is een verdoving niet nodig. Tijdens de behandeling wordt Profhilo in de huid geïnjecteerd, net als bij een fillerbehandeling. Profhilo verspreidt zich heel goed, dus zijn maar een aantal injecties (meestal 10, volgens de BAP-methode) nodig om een geheel gezicht optimaal te behandelen.

 

Voor een optimaal resultaat zijn 2 behandelingen nodig, met een tussenpoos van een 4 tot 6 weken.

3. Na de Profhilo behandeling

Na de eerste Profhilo behandeling wordt een datum gekozen voor een tweede vervolgbehandeling voor een optimaal resultaat. Vanaf 6-8 weken na de eerste behandeling is het positieve effect zichtbaar, dit komt doordat de aanmaak van collageen en elastine tijd nodig heeft. De behandeling is snel, nauwelijks pijnlijk en de kans op bijwerkingen is door het natuurlijke materiaal zeer klein. Je ziet er dus normaal uit na de behandeling.

Wat mag je wel of niet doen na een Profhilo behandeling? 

Na een Profhilo behandeling is het aan te raden om twee weken lang niet in de sauna te gaan. Ook beautybehandelingen kunnen beter worden uitgesteld tot twee weken na de behandeling. Na de behandeling zijn er kleine zwellingen aanwezig op de plek van de injectiepunten, deze verdwijnen vanzelf in de eerste 48 uur. Wil je het proces wat bespoedigen dan kun je eventuele bultjes masseren tussen duim en wijsvinger. Er bestaat een geringe kans op een blauwe plek. Deze trekt binnen twee weken vanzelf weg.

Het gebruik van de zonnebank raden wij af in verband met pigmentvorming en vroegtijdige huidveroudering.

Het is belangrijk om het behandelde gebied minimaal drie uur met rust te laten, zodat de prikgaatjes zich kunnen sluiten. Na die tijd kun je weer een douche nemen, dagcrème/make-up aanbrengen. Indien je gevoelig bent voor pigmentvlekjes wordt aangeraden om twee weken lang een crème met hoge SPF te gebruiken.

Meer weten? Kom langs!

Wil je meer weten over onze Profhilo behandelingen of heb je vragen? Kom dan langs voor een vrijblijvende intake bij één van onze artsen van Filler Cottage of neem contact met ons op. Wij zijn gevestigd in Rotterdam, Eindhoven en Goes. 

bottom of page