top of page
AANMELDEN
NIEUWSBRIEF
BLIJF OP DE HOOGTE 
VAN DE AANBIEDINGEN 
EN NIEUWE BEHANDELINGEN
Filler behandelingen
Nu bekijken
Hoe werkt een Filler?

Fillers worden gebruikt voor het opvullen van plooien en rimpels, het accentueren van contouren en het verjongen van het gezicht. Denk hierbij aan het opvullen van de neus-lippen plooi en het corrigeren van afhangende mondhoeken, het vergroten van het lipvolume, opvullen van de zogenaamde rokerslijntjes in de bovenlip of het accentueren van de lipcontour of de jukbeenderen. Ook de lachrimpels in de wangen kunnen behandeld worden door de huid van de wangen te verstevigen.

De meest veilige en dus meest gebruikte fillers zijn de hyaluronzuurfillers. Hyaluronzuur is een stof die ook in je eigen huid voor komt. Doordat het hyaluronzuur in de filler organisch afbreekbaar is, wordt de filler langzaam opgeruimd door het lichaam. Het resultaat houdt ongeveer 9-18 maanden aan, hierna dient de behandeling te worden herhaald. Bij Filler Cottage wordt Stylage gebruikt, vanwege de natuurlijke resultaten, de mogelijkheid om de filler weer op te lossen en het langdurige resultaat.

Hoe gaat de behandeling?

De behandeling wordt uitgevoerd door een ervaren cosmetisch arts en duurt vaak niet langer dan 30 minuten. Bekijk de video hierboven voor een sfeer impressie en uitgebreidere informatie. 

Nadat de cliënt plaats heeft genomen in de behandelstoel markeert de arts het te injecteren gebieden met een huidpotloodje. Vooraf wordt de huid schoongemaakt en gedesinfecteerd om infecties te voorkomen.

Indien gewenst kan het gebied worden verdoofd door middel van een zalfje, een injectie of het gebruik van een coolpack. Vaak is een verdoving echter helemaal niet nodig. Met een dun naaldje wordt de filler in de huid geïnjecteerd. Tenslotte wordt de filler in vorm gebracht door stevig te masseren.

 

De hoeveelheid filler die nodig is, hangt af van het te behandelen gebied, de kwaliteit van de huid en de diepte van de rimpels. Tijdens de intake zal dit worden besproken en kan een precieze inschatting worden gemaakt van de kosten zodat je niet voor verassingen komt te staan.

Wat mag wel/niet na de behandeling?

Na een filler behandeling is het aan te raden om twee weken lang niet onder de zonnebank of in de sauna te gaan. Ook beautybehandelingen kun je beter uitstellen tot twee weken na de behandeling. Na een fillerbehandeling kun je de roodheid en zwelling die optreedt tegen gaan door te koelen, dit wordt dan ook aangeraden om te doen. Er bestaat altijd een kans op het ontstaan van een bloeduitstorting. Deze trekt over het algemeen binnen twee weken vanzelf weg.

Het is belangrijk om het behandelde gebied minimaal drie uur met rust te laten, zodat de prikgaatjes zich kunnen sluiten. Na die tijd kun je weer een douche nemen, dagcrème aanbrengen of lichtjes camoufleren. Indien je gevoelig bent voor pigmentvlekjes wordt aangeraden om twee weken lang een hoge zonnebrand factor te gebruiken.

Let op: Indien u een corona-vaccinatie krijgt, is het advies om in de 2 weken voorafgaand en de 2 weken na de vaccinatie geen filler behandeling te ondergaan. De reden hiervoor is dat door de vaccinatie de gebieden waar zich fillers bevinden, kunnen reageren met roodheid en zwelling en pijn. Gelukkig is deze bijwerking van het vaccin erg zeldzaam. Heeft u toch klachten van de fillers na een corona-vaccinatie neem dat contact op met de kliniek. 

bottom of page