top of page
AANMELDEN
NIEUWSBRIEF
BLIJF OP DE HOOGTE 
VAN DE AANBIEDINGEN 
EN NIEUWE BEHANDELINGEN
Hoe werkt Botox?

Botox (botuline toxine) is een medicijn die de spieren ontspant en rimpels doet vervagen. Het wordt al sinds 1989 gebruikt als een effectief spier-ontspannend middel in de algemene geneeskunde.  In de cosmetische geneeskunde wordt botox voornamelijk toegepast voor het behandelen van de fronsrimpel, de kraaienpootjes en de rimpels in het voorhoofd. Het resultaat blijft gemiddeld 3-4 maanden zichtbaar. 

Een minder bekende toepassing van botox is die bij overmatig transpireren. Door het injecteren van botox in bijvoorbeeld de oksel of handpalm komt de zweetproductie voor ongeveer 6 maanden stil te liggen. Botox kan ook een uitkomst zijn bij hoofdpijn of migraine klachten. Een echt wondermiddel dus!

Botox werkt niet direct maar heeft een inwerktijd die ligt tussen de 2 dagen en 2 weken, dit is per persoon verschillend. Het betekent dat het effect van de injectie pas enkele dagen later zichtbaar zal zijn. Er zijn 5 verschillende merken botox op de markt die allemaal dezelfde stof Botuline Toxine A bevatten. Filler Cottage werkt met het Merken Azzalure en Dysport vanwege de goede resultaten.

Hoe gaat de behandeling?

De botox behandeling wordt uitgevoerd door een ervaren cosmetisch arts en duurt vaak niet langer dan 20 minuten. Bekijk de video hierboven voor een sfeer impressie en uitgebreidere informatie. 

Nadat de cliënt plaats heeft genomen in de behandelstoel markeert de arts het te injecteren gebied met een huidpotloodje. Vooraf wordt de huid schoongemaakt en gedesinfecteerd om infecties te voorkomen.

Indien gewenst kan het gebied worden verdoofd door middel van een zalfje, een injectie of het gebruik van een coolpack. Vaak is een verdoving echter helemaal niet nodig. Met een dun naaldje wordt tenslotte de botox in de spier gespoten.

 

Hoeveel injecties er nodig zijn, hangt van het aantal te behandelen zones af.  Een voorbeeld van 1 zone is de frons, de kraaienpootjes of het voorhoofd. Voor botox frons zijn er meestal 5 injecties nodig.

Wat mag wel/niet na de behandeling?

Er wordt geadviseerd om na een toxine inspuiting 24 uur niet te gaan sporten en niet in een sauna te gaan. Dit is om het verspreiden van de toxine te voorkomen. Let op: koelen na een toxine-behandeling kan het effect van de toxine verminderen. Je kunt dit dus beter niet doen.

 

De eerste 3 uur na de behandeling kun je beter niet masseren in het behandelde gebied. De meest gevreesde complicatie van een toxine behandeling is een afhangend ooglid. Om dit te voorkomen is het verstandig om bovenstaande adviezen op te volgen. 

 

Na 3 uur kun je voorzichtig je gezicht reinigen, opmaken of een lauw warme douche nemen. Na 24 uur kun je weer gebruik maken van de zonnebank en sauna. Ben je gevoelig voor pigment vlekjes dan is het aan te raden om de eerste week na de behandeling zonnebrand creme (factor 50)  te gebruiken.

Botox Behandeling / Filler Cottage Botuline Toxine Behandeling / Filler Cottage

Botox Behandeling / Filler Cottage Botuline Toxine Behandeling / Filler Cottage

Video afspelen
bottom of page