top of page

Botox behandeling

Anti-rimpel behandeling met botox die de spieren ontspant en rimpels doet vervagen. De behandeling wordt uitgevoerd door een ervaren cosmetisch arts. Het resultaat blijft gemiddeld 3-4 maanden zichtbaar. Twijfel je nog? Boek eventueel eerst een vrijblijvende intake voor meer informatie en een persoonlijk advies.

Duur: 15 min

Prijs: € 125 (1 zone; frons, voorhoofd of kraaienpootjes)

Annuleringsbeleid

Annuleer uiterlijk 48 uur van te voren anders zijn wij genoodzaakt € 95 in rekening brengen, ongeacht de reden van afzegging. Annuleren kan per email of per telefoon 06 - 40225381.

Wat is botox?

Botox (botuline toxine) is een medicijn dat de spieren ontspant en rimpels doet vervagen. Botox is een merknaam, maar er zijn uiteenlopende producten te gebruiken die botuline toxine (de werkzame stof) bevatten. Botox wordt al sinds 1989 gebruikt als een effectief spierontspannend middel in de algemene geneeskunde. In de cosmetische geneeskunde wordt botox voornamelijk toegepast voor het behandelen van de fronsrimpel, de kraaienpootjes en de rimpels in het voorhoofd. Het resultaat blijft gemiddeld 3-4 maanden zichtbaar. 

 

Een minder bekende toepassing van botox is die bij overmatig transpireren. Door het injecteren van botox in bijvoorbeeld de oksel of handpalm komt de zweetproductie voor ongeveer 6 maanden stil te liggen. Botox kan ook een uitkomst zijn bij hoofdpijn of migraine klachten. Een veelzijdige werking dus!

Wat is het verschil tussen botox en fillers?

Botox ontspant de spieren, waardoor rimpels en lijntjes verzachten (dit vult de huid dus niet op) en met fillers compenseer je volumeverlies (hiermee vul je ingevallen delen in de huid op). 

Hoe werkt botox?

Botox werkt door de zenuwsignalen naar de spieren te blokkeren, waardoor de spieractiviteit tijdelijk wordt verminderd of uitgeschakeld. Dit gebeurt doordat Botox de afgifte van acetylcholine, een neurotransmitter die verantwoordelijk is voor spiercontractie, blokkeert. Door de spieren te ontspannen, kunnen de rimpels en fijne lijntjes die ontstaan door herhaalde spierbewegingen, zoals fronsen of lachen, verminderd of verzacht worden.

Welk merk botox gebruiken wij?

Er zijn 5 verschillende merken botox op de markt die allemaal dezelfde stof Botuline Toxine A bevatten. Filler Cottage werkt met de merken Azzalure/Dysport vanwege de goede resultaten. 

Hoe gaat een botox behandeling in zijn werk?

Botox behandelingen bestaan uit een gesprek, het reinigen, markeren en eventueel verdoven van het te behandelen gebied, het injecteren van de botuline toxine en nacontrole. Filler Cottage biedt een botoxbehandeling in Rotterdam, Eindhoven en Goes. Op al onze locaties bieden wij dezelfde botox behandelingen.

Heb je vragen of wil je meer weten? Neem dan contact op met Filler Cottage of kijk op onze veelgestelde vragen pagina. Je bent altijd welkom voor een vrijblijvend consult.

1. Voor de botox behandeling

Voorafgaand aan de botox behandeling vindt een gesprek met de cosmetisch arts plaats. Hierin geeft de cliënt de wensen en verwachtingen aan en beoordeelt de cosmetisch arts of hieraan kan worden voldaan met een botox behandeling. 

2. Tijdens de botox behandeling

De botox behandeling wordt uitgevoerd door een ervaren cosmetisch arts en duurt vaak niet langer dan 20 minuten. Bekijk de video hierboven voor een sfeer impressie en uitgebreidere informatie. Nadat de cliënt plaats heeft genomen in de behandelstoel markeert de arts het te injecteren gebied met een huidpotloodje. Vooraf wordt de huid schoongemaakt en gedesinfecteerd om infecties te voorkomen. Indien gewenst kan het gebied worden verdoofd door middel van een zalfje, een injectie of het gebruik van een coolpack. Vaak is een verdoving niet nodig. Met een dun naaldje wordt de botox in de spier gespoten.
 
Hoeveel injecties er nodig zijn, hangt van het aantal te behandelen zones af. Een voorbeeld van 1 zone is de frons, de kraaienpootjes of het voorhoofd. Voor botox frons zijn er meestal 5 injecties nodig.

3. Na de botox behandeling

Na de botox behandeling kan de huid rond de prikgaatjes tijdelijk rood worden en de prikgaatjes zelf kunnen nog een beetje bloeden. Meestal duurt dit enkele minuten en ziet de huid er daarna weer normaal uit. Botox werkt niet direct, maar heeft een inwerktijd die ligt tussen de 2 dagen en 2 weken, dit is per persoon verschillend. Het betekent dat het effect van de botox pas enkele dagen later zichtbaar zal zijn. Het optimale resultaat is pas na 2 weken zichtbaar.

Wat mag je wel of niet doen na een botox behandeling?

Het advies is om na een botox behandeling 24 uur niet te gaan sporten en niet in een sauna te gaan. Dit is om het verspreiden van de botox te voorkomen. 

De eerste 24 uur na de botox behandeling kun je beter niet masseren in het behandelde gebied, tenzij de arts dit voorschrijft. 
 
Na 3 uur kun je voorzichtig je gezicht reinigen, opmaken of een lauw warme douche nemen. Na 24 uur kun je weer gebruik maken van de en sauna. Ben je gevoelig voor pigmentvlekjes dan is het aan te raden om de eerste week na de behandeling zonnebrandcrème (factor 50) te gebruiken. Het gebruik van de zonnebank raden wij af in verband met pigmentvorming en vroegtijdige huidveroudering.

Wil je meer weten, kom dan langs voor een vrijblijvende intake bij één van onze artsen van Filler Cottage. Wij zijn gevestigd in Rotterdam, Eindhoven en Goes. 

Video botox behandeling

In onderstaande video laten we zien hoe een botoxbehandeling eruit ziet bij Filler Cottage.

Botox Behandeling / Filler Cottage Botuline Toxine Behandeling / Filler Cottage

Botox Behandeling / Filler Cottage Botuline Toxine Behandeling / Filler Cottage

Video afspelen

Meer weten? Kom langs!

Wil je meer weten over onze botox behandelingen of heb je vragen? Kom dan langs voor een vrijblijvende intake bij één van onze artsen van Filler Cottage of neem contact met ons op. Wij zijn gevestigd in Rotterdam, Eindhoven en Goes. 

bottom of page