top of page

Hoe ziet een lipfiller behandeling eruit in 7 stappen?

Een lipfiller behandeling bestaat uit meerdere stappen en wordt uitgevoerd door een ervaren cosmetisch arts. Hieronder een voorbeeld van hoe de meeste lipfiller behandelingen bij Filler Cottage in zijn werk gaan:

1. Intake

Tijdens dit vrijblijvende consult bespreek je jouw wensen met de cosmetisch arts. Zij zal de lippen beoordelen om te bepalen of lipfillers de juiste behandeling zijn om het gewenste resultaat te krijgen. Ze zal ook informeren over de procedure, mogelijke risico's en de te verwachten resultaten.

Lipfiller behandeling in 7 stappen

2. Voorbereiding

Als je besluit om de behandeling door te zetten, zal de arts instructies geven voor de voorbereiding op de dag van de behandeling. Dit kan onder andere het vermijden van bloedverdunnende medicatie of supplementen omvatten, aangezien deze het risico op blauwe plekken kunnen vergroten.

3. Verdoving

Afhankelijk van de gevoeligheid van de lippen en de voorkeur van de arts, kan een verdovende crème of een lokaal verdovingsmiddel worden gebruikt om de lippen te verdoven. Dit helpt om eventueel ongemak tijdens de injecties te verminderen. Mocht je gebruik willen maken van een verdoving, geef dit dan aan wanneer je de behandeling boekt en wanneer je je meldt bij de Filler Cottage balie. De verdoving heeft tijd nodig, dus zo voorkom je uitlopen van het consult. 

4. Behandeling

Zodra de lippen verdoofd zijn, zal de arts de lipfiller injecteren. Hyaluronzuurfillers zijn de meest gebruikte vorm lipfillers, en ze worden met een fijne naald in de lippen geïnjecteerd. De arts zal de filler strategisch plaatsen om het gewenste resultaat te bereiken, rekening houdend met de lipstructuur en de gewenste vorm en volume.

5. Massage en controle

Na het injecteren van de filler zal de arts de lippen voorzichtig masseren om ervoor te zorgen dat de filler gelijkmatig verdeeld is en er geen bultjes ontstaan. De arts zal ook de lippen controleren op symmetrie en eventuele correcties aanbrengen indien nodig.

6. Nazorg

De eerste twee weken zijn de lippen gezwollen, voelen ze wat stijf en hard en kan je bultjes voelen. Dit verdwijnt vanzelf en is geen reden tot het hebben van zorgen. Na de behandeling zal de arts instructies geven voor de nazorg. Dit kan het vermijden van intensieve fysieke activiteit (sporten), blootstelling aan zonlicht  of hitte (sauna) en het aanbrengen van ijs op de behandelde lippen om zwelling te verminderen omvatten. De arts kan ook adviseren om gedurende een bepaalde periode geen make-up op de lippen aan te brengen. De adviezen hangen af van de gevoeligheid van de huid en eventuele eerdere ervaringen van de cliënt.

7. Controle

Tijdens de controle beoordeelt de arts het resultaat en wordt samen met cliënt besproken of het resultaat naar wens is. Eventuele asymmetrie of bultjes worden tijdens deze controle gecorrigeerd.

Meer weten? Kom langs!

Wil je meer weten over onze lipfiller behandelingen of heb je vragen? Kom dan langs voor een vrijblijvende intake bij één van onze artsen van Filler Cottage of neem contact met ons op. Wij zijn gevestigd in Rotterdam, Eindhoven en Goes. 

bottom of page