top of page

Ooglidcorrectie

Vermoeide blik of hangende oogleden?
Een ooglidcorrectie kan een passende oplossing zijn wanneer u last heeft van overhangende oogleden, wallen, rimpelvorming rondom de ogen of afhangende wenkbrauwen. Dit zijn vaak de eerste opvallende tekenen van veroudering in het gezicht. Hierdoor kunt u er moe uitzien, ook als u dat helemaal niet bent. Bovendien kunnen de bovenoogleden uw zicht beperken en dit kan resulteren in klachten van vermoeidheid en hoofdpijn. Gelukkig kan door middel van een ooglidcorrectie, wat een kleine ingreep is, een goed resultaat worden behaald.

Hoe gaat een ooglidcorrectie in zijn werk?

Een ooglidcorrectie kan worden uitgevoerd onder plaatselijke verdoving, waarbij u na de behandeling gewoon weer naar huis kunt. De mond-, kaak- en aangezichtschirurg (MKA-chirurg) neemt tijdens een ooglidcorrectie overtollige huid en zo nodig ook spier- en vetweefsel weg. De incisie wordt zo gepland dat het litteken zich bevindt in de natuurlijke plooi van het bovenste ooglid. Wanneer het oog geopend is, is dit niet zichtbaar. Wanneer het oog gesloten is, kan er in de eerste maand nog een fijn rood lijntje te zien zijn. Vanaf ca een week na de ingreep is het prima mogelijk om met make-up het lijntje te camoufleren.  

Ooglidcorrectie voor en na

Wallen kunnen ervoor zorgen dat je er moe uit ziet en geven een storende vertekening die vaak doorloopt van ooglid tot in de wang. In sommige gevallen is een correctie van alleen het ooglid voldoende. Hierbij wordt een kleine incisie gemaakt net onder de wimpers van het onderste ooglid, tot net in de ‘kraaienpootjes’ naast het oog. De spier in het onderste ooglid wordt een beetje aangespannen en de overtollige huid wordt voorzichtig weggenomen. 

Na de ooglidcorrectie

Na de ingreep is het belangrijk dat u 2 weken rust neemt. De ogen kunnen opzwellen en blauw worden. Koelen met ijs helpt tegen de zwelling en pijn. Na een week mogen de hechtingen en zwaluwstaartjes al worden verwijderd en zien we u terug voor de nacontrole.

De ingreep wordt uitgevoerd door twee ervaren chirurgen met veel ervaring in de cosmetische- en traumachirurgie. Ze streven een natuurlijk resultaat na en zullen altijd rekening houden met uw wensen. Kom gerust eerst eens kennis maken, en vraag om een persoonlijk advies

Onze chirurgen

Frederik Bouw, mond- kaak- en aangezichtschirurg

Frederik Bouw

Mond- Kaak- en Aangezichtschirurg

Frans Willem ten Broek, mond- kaak- en aangezichtschirurg

Frans Willem ten Broek

Mond- Kaak- en Aangezichtschirurg

Onze prijzen voor ooglidcorrectie

Boven-ooglidcorrectie chirurgisch       

Onder-ooglidcorrectie chirurgisch     

Buccal fat removal

Vrijblijvende intake met chirurg

Hechtingen verwijderen + nacontrole

€ 895

€ 1.450

€ 1.250

Gratis

Gratis

Meer weten? Kom langs!

Wil je meer weten over onze ooglidcorrecties of heb je vragen? Kom dan langs voor een vrijblijvende intake bij één van onze artsen van Filler Cottage of neem contact met ons op. Wij zijn gevestigd in Rotterdam, Eindhoven en Goes. 

bottom of page