top of page

TCA peeling

Chemische peeling met trichloor azijnzuur

Duur: 30 min

Prijs: € 135 

Annuleringsbeleid

Annuleer uiterlijk 48 uur van te voren anders zijn wij genoodzaakt € 95 in rekening brengen, ongeacht de reden van afzegging. Annuleren kan per email of per telefoon 06 - 40225381.

Hoe gaat een TCA peeling in zijn werk?

Een chemische peeling is een effectieve manier om een gladde en mooie huid te krijgen. Door middel van het peelen van de huid worden onder meer pigment vlekjes, wijde poriën, ondiepe acnelittekens en fijne lijntjes minder. De huid voelt gladder en frisser aan en de peeling geeft een mooie egalisatie van het huidoppervlak.

Tijdens de TCA peeling

Tijdens de peeling, zal de huid eerst worden gereinigd, vervolgens wordt in meerdere lagen de trichloorazijnzuur oplossing (TCA) op het gezicht aangebracht. De vloeistof kan een wat warm of branderig gevoel geven. Als de peeling is ingewerkt, wordt er een verkoelend en verzorgend masker aangebracht. Dit masker is speciaal ontwikkeld voor de net gepeelde huid en zorgt voor minder roodheid en verminderd de kans op complicaties.

Na de TCA peeling

Thuis is het advies om de eerste 48 uur geen make-up te gebruiken. Je zult merken dat de huid droog aanvoelt en ongeveer na 2 a 3 dagen zal de huid gaan vervellen. Probeer niet aan de velletjes te trekken, ze vallen er vanzelf vanaf. Onder de oude huid, komt een prachtig babyhuidje tevoorschijn. Bescherm de huid de eerste 6 weken na de peeling extra goed met zonnebrand factor 50.

TCA peeling eventueel vergoed

Tenslotte is het interessant op te weten dat de behandeling in veel gevallen wordt vergoed door de zorgverzekeraar. Bijvoorbeeld bij acne of rosacea klachten. Je kunt het beste even contact op nemen met je eigen zorgverzekeraar om te checken in hoeverre de kosten worden gedekt.

Twijfel je nog? Boek eventueel eerst een vrijblijvende intake voor meer informatie en een persoonlijk advies.

TCA peeling

TCA peeling voor mannen

Een chemische peeling is ook ideaal voor mannen die hun jeugdige huid willen behouden. Deze behandelingen verbeteren de textuur en verminderen pigmentvlekken. De huid voelt gladder en frisser aan.

Meer weten? Kom langs!

Wil je meer weten over onze TCA peeling of heb je vragen? Kom dan langs voor een vrijblijvende intake bij één van onze artsen van Filler Cottage of neem contact met ons op. Wij zijn gevestigd in Rotterdam, Eindhoven en Goes. 

bottom of page